CP Company – Italienskt mode med inspiration från det militära

Svenska folket har alltid tyckt om mode från Italien. Märken såsom Armani, Gucci, och Prada är välkända och populära, men ett märke som inte är riktigt lika välkänt är C.P Company. C.P Company tillverkar kläder som drar kraftig inspiration från militära funktionskläder och uniformer, och är perfekt för den som är ute efter en tuff och funktionell stil.

CP Company startades 1971 av den numera legendariska modedesignern Massimo Osti. Osti ligger bakom en rad andra välkända klädmärken, bland annat CP Companys systerbolag Stone Island. Han drog inspiration för sina banbrytande designs genom att titta på hur militära uniformer och kläder var utformade. Från detta så tog han med sig deras mörka färger, men även hur tanken på funktionalitet genomsyrade allting.

CP Company är än idag ett företag som drar en tydligen röd linje från deras historiska arv, och alla deras moderna kollektioner drar också kraftig inspiration från det militära. Allt detta görs med det klassiska italienska ögat för kvalitet, och deras kläder är välkända för att vara oerhört stryktåliga.

Ett varierat utbud med ett genomgående designspråk

Många märken har ett särskilt inslag i deras designer som gör att man direkt kan identifiera vilka som har gjort plaggen. Louis Vuitton har deras ikoniska mönster, Polarn och Pyret sina ränder, och CP Company har sina ikoniska glasögon.

Dessa glasögon sitter insydda i märkets mössor och jackor och går att fälla ner över ögonen som skydd mot elementen. Dessa har blivit väldigt populära eftersom det skapar än väldigt häftig look, även när glasögonen inte används. Detta har också lett till att företagets jackor och huvtröjor är bland deras mest populära. Men CP erbjuder också olika tjocktröjor, T-Shirts, och byxor som alla också har blivit populära.

En sak som är genomgående för alla kläder från märket är deras designspråk. Istället för att slaviskt följa trender och mode så har designersarna fokuserat på att skapa kollektioner som ska vara funktionella och tidlösa. Även om märket först blev populärt i England och norra europa genom fotbollsfans på genomresa i Italien så bärs CP Company idag av människor från alla delar av samhället.